CMS Group were engaged in 2016 to perform Architectural, Project Management and Quantity Surveying services on this prestigious property in Notting Hill, London.

The client wished to maximise floor space by creating the now ubiquitous mega basement, whilst retaining the charm of the property throughout. The final scheme retained the front façade only, with new floor levels and a pared down basement maximising the available floor area.

A generous rear garden provided an opportunity for some intimate rear landscaping, with a sliding wall providing a playful relationship between indoor and outdoor – blurring the lines between each.

One-off artisan finishes were used throughout, with careful integration and coordination required for each craftsman-finished product to ensure compliance and the necessary high levels of finish.

With an undisclosed budget, this project saw the rebirth of a semi detached Victorian villa into an understated luxury London House.