Since 2010 CMS Architects have been engaged on this project, firstly by the original client who built the CMS Architects designed house and secondly by the new owners who wished to put their own stamp on the property.

Sited on a protected hillside overlooking Bath, the house occupies a cliff edge location within the tree canopy with extensive and complex engineering works enabling the dramatic location on this historic landslip site.

Built from permanent formwork concrete, the larch clad dwelling utilises a wall of floor to ceiling glass to reap the rewarding views across the City of Bath through the tree canopies. A sedum roof seamlessly ensures the house blends in with the trees, its precarious position and sensitive use of timber cladding ensuring it makes the most of the drama and beauty of the site.